23/11/10

RESUM DE LES BASES REGULADORES DE LES AJUDES A LA MÚSICA Y DANSA CURS 2010/ 2011


L'objecte d'esta convocatòria és la concessió per l'Ajuntament de Quart de Poblet d'ajudes econòmiques per a l'alumnat que durant el curs 2010/2011 realitza estudis de música o dansa en Conservatoris, Escoles o Centres públics o autoritzats.
REQUISITS: Podran accedir a estes ajudes els/les estudiants que reunisquen bàsicament els requisits següents:

a)  Estar empadronada la unitat familiar en Quart de Poblet.
b)  Realitzar estudis oficials de música o dansa, durant el curs 2010/2011.
c)  No tindre cap assignatura pendent del curs anterior, a excepció de l’alumnat que s'haguera matriculat en el curs de quatre o més assignatures, que poden tindre’n pendent una.
Aquestes ajudes són incompatibles amb qualsevol altra que tinga la mateixa finalitat concedida per altres administracions públiques.
PRESENTACIÓ: Les sol·licituds s'ajustaran al model normalitzat i es presentaran des del 22 de novembre al 10 de desembre del 2010 en l'Àrea d'Educació (C/ Adolfo Giménez del Río, 6-baix), de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, i el dimecres 24 de novembre de 16:30 a 18:30 hores.
QUANTIA DE LES AJUDES: L'Ajuntament de Quart de Poblet concedirà fins a 69.010 euros per a aquestes ajudes, dels quals podrà reservar un màxim del 5% per a l'esmena d'errors materials produïts en el procés de tramitació de la convocatòria o per a atendre l'alumnat escolaritzat tardanament.
CAUSES DE DENEGACIÓ: L'ajuda econòmica es denegarà per interrompre els estudis en el curs acadèmic per al que se sol·licita, per falsejar o incomplir algun dels punts establerts en les Bases, per presentar dos sol·licituds a nom de la mateixa persona o per incórrer en les causes de denegació d'ajudes o subvencions públiques.
BAREMACIÓ: Per a baremar les sol·licituds es tindrà en compte el grau que cursa, la nota mitjana del curs anterior, les assignatures aprovades, la renda de la unitat familiar  i diverses circumstàncies personals i familiars (orfandat, acolliment familiar, desocupació dels pares, discapacitat, família nombrosa, etc.)
UNITAT FAMILIAR: Es consideraran membres de la unitat familiar a l’efecte d'estes ajudes: l'alumnat sol·licitant, el pare, la mare o tutor/a, els/les germans/es menors de 18 anys, també els majors d'esta edat i menors de 26 anys que convisquen en el mateix domicili i que no perceben cap tipus d'ingressos; i cònjuge de l'alumne/a, si és el cas.
En cas de separació o divorci dels progenitors, no es considerarà membre computable al pare o la mare que no convisca en el mateix domicili que la persona sol·licitant de l'ajuda.
En cas de persones viudes, divorciades o separades que hagen contret nou matrimoni, el nou cònjuge o persona unida per anàloga relació, es considerarà membre de la unitat familiar, si conviu amb l'alumne/a.
INGRESSOS FAMILIARS: Es consideren ingressos familiars anuals a l’efecte d'estes ajudes:
a)      Per a les persones que van presentar declaració de la renda de l'exercici fiscal 2009, la suma de la “Base Imposable general” més la “Base Imposable de l'Estalvi” (caselles  455 + 465)
b)      Per a les persones que, sense tindre obligació de declarar, hagen sol·licitat devolució dels ingressos a compte, la renda computable es determinarà seguint el mateix procés del paràgraf anterior.
c)      Per a les persones sense obligació de declarar i que no sol·liciten devolució, la renda computable serà la derivada de les imputacions íntegres dels rendiments del treball obtinguts durant l'exercici 2.009, segons les dades facilitades per l'AEAT.
La no presentació o irregularitat en la declaració de la Renda de 2009 per part dels membres de la unitat familiar que estiguen obligats, segons la legislació vigent, serà motiu de denegació de la beca.
Aquelles persones respecte de les quals després d'haver realitzat la consulta a l'AEAT consten sense dades econòmiques o que per qualsevol altra incidència estos no es puguen conéixer, hauran d'aportar una certificació d'ingressos anual de 2009 de cada membre computable de la unitat familiar expedit per l'AEAT. En el cas que siga negativa, haurà de presentar-se una declaració jurada dels ingressos íntegres de la unitat familiar d'aquell any. Serà denegada l'ajuda si no s'aporta aquesta documentació.

DOCUMENTACIÓ A ADJUNTAR A LA SOL·LICITUD
S'haurà de presentar ORIGINAL I FOTOCÒPIA de tots els documents que a continuació es relacionen, per a ser compulsats. La fotocòpia confrontada es quedarà junt amb la sol·licitud.
DOCUMENTACIÓ OBLIGATÒRIA:
1.      El Certificat Acadèmic
2.      Fotocòpia del DNI/NIE del pare i la mare i de l'alumne/a; i del seu cònjuge, si és el cas.
3.      Fotocòpia llegible del compte bancari, on consten clarament els codis que identifiquen el banc, la sucursal, el dígit de control i el número de compte en què s'ingressarà l'ajuda, en cas d'aprovació.
4.      El nombre de membres de la unitat familiar s'haurà de justificar amb fotocòpia de les pàgines del Llibre de Família o certificació del Registre Civil de tots els membres de la unitat familiar.

ACREDITACIÓ DE LES CIRCUMSTÀNCIES FAMILIARS ESPECIALS, AMB
1.      Orfandat: Llibre de Família o Certificació del Registre Civil.
2.      Acollida del menor:resolució administrativa o judicial.
3.      Desocupació del pare i la mare: fotocòpia de la targeta de demandada d'ocupació en vigor o amb una certificació individual de cada persona, del SERVEF. emesos durant el període de presentació de sol·licituds d'ajudes o en una data no anterior a l'1 de setembre del 2010.
4.      Familiar monoparental: Certificació del Registre Civil o sentència judicial ferma de separació matrimonial o resolució judicial amb acreditació de la custòdia del/la menor.
5.      Pare o mare pensionista: Certificació de l'INSS.
6.      Discapacitat física, psíquica o sensorial: qualificació oficial de discapacitat de la CBS.
7.      Família nombrosa: fotocòpia del títol de família nombrosa en vigor.

Les Bases reguladores de les Ajudes a la música i dansa pot consultar-les a l’Àrea d’Educació,
als centres d’educació musical de la ciutat o a la pàgina web municipal: BASES AJUDES MÚSICA