20/7/11

CONSIDERACIONS SOBRE EL CESSAMENT COM A COORDINADOR DE L'ÀREA D'EDUCACIÓ DE L'AJUNTAMENT DE QUART DE POBLET


No sé si sabràs que des del passat mes de juny ja no sóc el Coordinador de les Àrees d'Educació i Infància de l'Ajuntament de Quart de Poblet.
Atés que no ha hagut una comunicació sobre les raons del canvi de responsable de l'Àrea, que m'han arribat versions diferents i contradictòries i, a més, fa uns dies es publicava a la premsa una fotografia des d'on es podia entendre que continuava en aquest lloc, em veig obligat a realitzar les següents consideracions:
  • Abans de res, no ha hagut cap irregularitat en el procés pel qual ja no seguisc com a responsable de les Àrees d'Educació i Infància. Des de setembre del 2007 se'm va contractar com "càrrec de confiança", de lliure designació, que havia de cessar quan acaba el mandat, en aquest cas, de la Sra. Alcaldessa.
  • Quan se'm va contractar en 2007 existia una plaça de director de l'Àrea d'Educació pendent de la realització del procés selectiu -al qual, evidentment, tenia previst concórrer- que en aquestos anys no s'ha portat a terme. Al contrari, es va eliminar la Direcció de l'Àrea d'Educació del catàleg de llocs de treball de l'Ajuntament de Quart de Poblet per a l'exercici de 2011.
  • En cap moment s'ha avaluat negativament el meu treball en estos anys per part dels responsables polítics ni per la ciutadania en general o comunitat educativa en particular. Al contrari, poden observar-se els projectes, programes i millores quant a la gestió i relació amb associacions, centres educatius i institucions de la ciutat, així com reconeixements a nivell nacional.
  • La decisió que no se'm tornara a contractar -com sí s'ha fet amb altres càrrecs de lliure designació- ha sigut explicada simplement per l'estalvi que representa per a les arques muncipals, en uns moments de crisi econòmica, prioritzant el pretés estalvi als resultats que s'han obtingut en aquests anys en les Àrees d'Educació i Infància i a les activitats en marxa i previstes, així com en la gestió dels diferents programes que es desenrotllen en Quart.
  • Considere que en estos temps de crisi és molt més rendible poder organitzar i potenciar els recursos amb què compta la comunitat, en este cas la ciutat i ciutadania de Quart de Poblet, el que no s'aconseguix deixant les Àrees d'Educació i Infància sense una continuïtat quant a la seua gestió i coordinació, o sense el necessari personal adscrit a les mateixes. En la majoria de les ocasions, els resultats de les accions amb la comunitat té més a veure amb el compromís i la il·lusió posada en el treball que en recursos econòmics per a accions concretes.
Reitere, com vaig fer fa unes setmanes, que m'he sentit molt a gust treballant per a la Comunitat Educativa, la Infància i la ciutadania en general de Quart de Poblet. I que espere que puguem confluir en altres moments més propicis amb projectes innovadors i eficients, que puguen ajudar a créixer a la ciutadania i a la ciutat com a element integrador de la mateixa.
Tant a nivell personal i professional, em pose a la vostra disposició, per a qualsevol cosa que vullgueu plantejar, i m'agradaria que estengures aquestes consideracions a les persones que cregues que han de conèixer-les.


Atentament:

Eduard Hervàs