8/10/10

BASES DE LES AJUDES PER A EDUCACIÓ INFANTIL DE 2n CICLE


BASES REGULADORAS DE LAS AYUDAS DE
EDUCACIÓN INFANTIL (2º CICLO)
PARA EL CURSO 2010/ 2011

OBJETO Y DESTINATARIOS:
Artículo 1. El objeto de esta convocatoria es la concesión por el Ayuntamiento de Quart de Poblet, de “Ayudas de libros de texto y material escolar” dirigidas al alumnado matriculado en 2º Ciclo de Educación Infantil.
Artículo 2. Podrán acceder a estas ayudas los/las estudiantes que reúnan los siguientes requisitos:
·        Estar empadronada la unidad familiar en Quart de Poblet durante el curso 2010/2011.
·        Estar matriculado el alumnado en Educación Infantil de 2º ciclo (3, 4 o 5 años)
PROCEDIMIENTO:
Artículo 3. Presentación de solicitudes: Las solicitudes se ajustarán al modelo normalizado aprobado por el Ayuntamiento de Quart de Poblet, y se presentarán del 13 al 29 de octubre de 2010, ambos inclusive, en el Área de Educación del Ayuntamiento (C/ Adolfo Giménez del Río, 6-bajo), de lunes a viernes de 9 a 14 horas, y el miércoles 27 de octubre de 16:30 a 18:30 horas.

Artículo 4. Documentación a adjuntar a la solicitud:
a)     Fotocopia de la cuenta bancaria donde deba ser ingresada la ayuda.
b)     Fotocopia del DNI de la persona titular de la cuenta corriente y libro de familia
c)     El alumnado escolarizado fuera de Quart de Poblet, deberá adjuntar el Certificado de matriculación que acompaña a estas bases.
d)     La situación de unidad familiar monoparental, se deberá acreditar con Certificado del Registro Civil, Convenio Regulador o sentencia judicial firme de separación matrimonial o resolución judicial de medidas provisionales. Debiendo acreditar que el progenitor con el que convive el/la alumno/a tiene atribuida su guardia y custodia.
El alumnado matriculado en centros educativos de Quart de Poblet, fuera del proceso ordinario de escolarización, podrá también solicitar esta ayuda. En este caso deberá presentar el impreso de solicitud en el plazo máximo de quince días desde la matriculación en el centro.
Artículo 5. Documentación relativa a la matriculación y el empadronamiento:
Cada centro de E. Infantil y Primaria certificará en una lista el alumnado de E. Infantil matriculado y que dispone de los libros de texto y material escolar.
Este punto quedará justificado respecto al alumnado escolarizado fuera de Quart de Poblet con el certificado de matriculación señalado en el punto c) del Artículo 4.
Artículo 6. Requerimiento de documentación: La administración municipal contrastará la veracidad de los datos y documentos presentados por la persona solicitante, que será requerida mediante escrito para el caso en que deba subsanar los defectos en la solicitud o aportar la documentación, lo que deberá realizar en el plazo de diez días hábiles.
Artículo 7. Resolución de la convocatoria: El Área de Educación enviará propuesta de resolución de la convocatoria a la Comisión Informativa de Servicios Socioculturales que, después de emitir dictamen, someterá a la aprobación de la Junta de Gobierno Local la resolución de solicitudes admitidas y excluidas, así como las cantidades concedidas y las causas de denegación.

Artículo 8. Publicación de las listas del alumnado beneficiario: Atendiendo a la resolución emitida por la Junta de Gobierno Local, el Área de Educación confeccionará dos listados para cada centro escolar de Quart de Poblet con el alumnado beneficiario y no beneficiario, que serán publicados en los tablones de anuncios de cada centro.
Así mismo, se confeccionarán dos listados con el alumnado escolarizado en centros de otras ciudades, que se publicará en el Área de Educación, donde también se publicaran los de los centros de Quart de Poblet.
Artículo 9. Recursos contra la resolución:
En el caso del alumnado escolarizado en Quart de Poblet, las personas solicitantes podrán presentar los recursos pertinentes dentro del plazo que se indicará a la publicación de los listados.
Artículo 10. Cuantía de las ayudas y pago: El Ayuntamiento de Quart de Poblet concederá hasta 48.410 euros para estas ayudas, de los cuales podrá reservar un máximo del 5% (hasta agotar la consignación presupuestaria) para la enmienda de errores materiales producidos en el proceso de tramitación de la convocatoria o para atender al alumnado matriculado fuera del periodo ordinario de escolarización.
La concesión de las ayudas estará condicionada a la existencia de crédito adecuado y suficiente en el presupuesto a que debe ser imputada. Se establece que la cantidad a recibir por cada alumno/a será de 65 euros. En caso de que, aplicando esta cantidad a las solicitudes presentadas, hubiera un superávit, se distribuirá la cantidad restante entre las solicitudes presentadas.
El pago de estas ayudas se realizará mediante transferencia bancaria en la cuenta corriente adjuntada en la solicitud.



BASES REGULADORES DE LES AJUDES DE
EDUCACIÓ INFANTIL (2n CICLE)
PER AL CURS 2010/ 2011

OBJECTE I DESTINATARIS:
Article 1. L'objecte d'esta convocatòria és la concessió per l'Ajuntament de Quart de Poblet, de “Ajudes de llibres de text i material escolar” dirigides a l'alumnat matriculat en 2n Cicle d'Educació Infantil.
Article 2. Podran accedir a estes ajudes els/les estudiants que reunisquen els requisits següents:
1.      Estar empadronada la unitat familiar en Quart de Poblet durant el curs 2010/2011.
2.      Estar matriculat l'alumnat en Educació Infantil de 2n cicle (3, 4 o 5 anys)
PROCEDIMENT:
Article 3. Presentació de sol·licituds: Les sol·licituds s'ajustaran al model normalitzat aprovat per l'Ajuntament de Quart de Poblet, i es presentaran del 13 al 29 d'octubre del 2010, ambdós inclusivament, en l’Àrea d’Educació de l'Ajuntament (C/ Adolfo Giménez del Río, 6-bajo), de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, i el dimecres 27 d’octubre de 16:30 a 18:30 hores.
Article 4. Documentació a adjuntar a la sol·licitud:
a)     Fotocòpia del compte bancari on haja de ser ingressada l'ajuda.
b)     Fotocòpia del DNI de la persona titular del compte corrent i llibre de família
c)     L'alumnat escolaritzat fora de Quart de Poblet, haurà d'adjuntar el Certificat de matriculació que acompanya a estes bases.
d)     La situació d'unitat familiar monoparental, s'haurà d'acreditar amb Certificat del Registre Civil, Conveni Regulador o sentència judicial ferma de separació matrimonial o resolució judicial de mesures provisionals. I haurà d'acreditar que el progenitor amb què conviu el/l'alumne/a té atribuïda el seu guàrdia i custòdia.
L'alumnat matriculat en centres educatius de Quart de Poblet, fora del procés ordinari d'escolarització, podrà també sol·licitar esta ajuda. En aquest cas haurà de presentar l'imprés de sol·licitud en el termini màxim de quinze dies des de la matriculació en el centre.
Article 5. Documentació relativa a la matriculació i l'empadronament:
Cada centre de E. Infantil i Primària certificarà en una llista l'alumnat d’E. Infantil matriculat i que disposa dels llibres de text i material escolar.
Aquest punt quedarà justificat respecte a l'alumnat escolaritzat fora de Quart de Poblet amb el certificat de matriculació assenyalat en el punt c) de l'article 4.
Article 6. Requeriment de documentació: L'administració municipal contrastarà la veracitat de les dades i documents presentats per la persona sol·licitant, que serà requerida mitjançant un escrit per al cas en què haja d'esmenar els defectes en la sol·licitud o aportar la documentació, la qual cosa haurà de realitzar en el termini de deu dies hàbils.
Article 7. Resolució de la convocatòria: L'Àrea d'Educació enviarà proposta de resolució de la convocatòria a la Comissió Informativa de Servicis Socioculturals que, després d'emetre dictamen, sotmetrà a l'aprovació de la Junta de Govern Local la resolució de sol·licituds admeses i excloses, així com les quantitats concedides i les causes de denegació.
Article 8. Publicació de les llistes de l'alumnat beneficiari: Atenent a la resolució emesa per la Junta de Govern Local, l'Àrea d'Educació confeccionarà dos llistes per a cada centre escolar de Quart de Poblet amb l'alumnat beneficiari i no beneficiari, que seran publicats en els taulers d'anuncis de cada centre.
Així mateix, es confeccionaran dos llistes amb l'alumnat escolaritzat en centres d'altres ciutats, que es publicarà en l'Àrea d'Educació, on també es publicaran els dels centres de Quart de Poblet.
Article 9. Recursos contra la resolució:
En el cas de l'alumnat escolaritzat en Quart de Poblet, les persones sol·licitants podran presentar els recursos pertinents dins del termini que s'indicarà a la publicació de les llistes.
Article 10. Quantia de les ajudes i pagament: L'Ajuntament de Quart de Poblet concedirà fins a 48.410 euros per a estes ajudes, dels quals podrà reservar un màxim del 5% (fins a esgotar la consignació pressupostària) per a l'esmena d'errors materials produïts en el procés de tramitació de la convocatòria o per a atendre l'alumnat matriculat fora del període ordinari d'escolarització.
La concessió de les ajudes estarà condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient en el pressupost a què ha de ser imputada. S'estableix que la quantitat a rebre per cada alumne/a serà de 65 euros. En el cas que, aplicant esta quantitat a les sol·licituds presentades, hi haguera un superàvit, es distribuirà la quantitat restant entre les sol·licituds presentades.
El pagament d'estes ajudes es realitzarà mitjançant transferència bancària en el compte corrent adjuntat en la sol·licitud.