23/11/10

QUART DE POBLET, CIUTAT AMIGA DE LA INFÀNCIA


El passat dilluns 22 de novembre es va fer el lliurament al Saló d'Actes del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat a Quart de Poblet i 19 ciutats més, de l'estatueta amb la que el Programa Ciutats Amigues de la Infància ha reconegut als 20 municipis com "Ciutat Amiga de la Infància" 2010-2014. Arreplegaren el diploma i l’estatueta l’alcaldessa, Carmen Martínez, i dos membres del Consell d’Infància, Ivan Repiso y Victoria Sánchez
El mateix acte ha servit també per a premiar als 18 projectes seleccionats com a millors pràctiques municipals en el marc del V Certamen de Drets de la Infància i Política Municipal 2010.
Els nous municipis reconeguts com "Ciutat Amiga de la Infància" són: Quart de Poblet, Alcalá de Guadaíra, Avilés, Belmonte de Miranda, Cabra, Càceres, Carrión de los Céspedea, Conil, Cornellá de Llobregat, Laviana, Lora del Río,  Màlaga, Olivares, San Bartolomé de la Torre, San Cristóbal de Segòvia, Siero, Somiedo, Tineo, Vera i Villamayor. A més, els municipis de Guillena i Vigo han sigut creditors de "menció especial". Amb aquestes són 50 ciutats amigues de la infància a tot l’estat, i només 2 de la Comunitat Valenciana, Quart i Alzira.
Amb el programa Ciutats Amigues de la Infància es pretén impulsar i promoure l'aplicació de la Convenció sobre els Drets del Xiquet (CDN) en l'àmbit de les entitats locals.
Perquè una entitat Local siga reconeguda com a Ciutat Amiga de la Infància ha d'haver posat en marxa un Pla d'Infància o estar en procés de creació d'un; acreditar les seues assignacions pressupostàries; elaborar una breu memòria sobre les accions relatives a infància que es duen a terme en el marc del Pla d'Infància i, molt especialment, haver posat en marxa un Consell d'Infància o òrgan de participació infantil semblant, del qual s'elaborarà una breu memòria sobre l'estructura, funcions i accions realitzades per part del Consell.

1 comentari:

Observatorio de la Infancia de Asturias ha dit...

Desde el Observatorio de la Infancia y Adolescencia de Principado de Asturias nuestra más sincera enhorabuena por el reconocimiento como Ciudades Amigas de la Infancia.
Por otra parte, nos gustaría que nos indicáseis una dirección postal para enviaros la revista Paquenosescuchen de Participación Infantil, en la que aparece un artículo de los representantes de Quart que participaron este verano en el I Encuentro Interautonómico de Consejos de Participación Infantil en Avilés. Podeis contactar con nosotros en observatorio@asturias.org
Un saludo